- جزئیات
- نوشته شده توسط محمد جواد برهانی
- دسته: مشاهیر و مفاخر
- بازدیدها: 64
آیتالله شیخ محمدحکیم صمدی جاغوری
(1321ش-1399 )
شیخ محمدحکیم صمدی یکی از عالمان دینی است که بیشترین اهتمام به ثبت وقایع ، رخداها ، شخصیت ها و تحولات تاریخی داشته سالیان طولانی و متمادی عمر خویش را در راه تحقیق تاریخ کشور و کتابت گذشتههای مردم خویش ، سپری نموده است. دقیقا به خاطر دارم که در سالهای نخستین دهه 1360 ش. نامبرده با تمام قد به تحقیق تاریخ و تشویق طلاب و دانشجویان به فراگیری تاریخ و آگاهی از گذشته، تاکید میورزید و به مناسبتهای گوناگون به بازخوانی و استناد مطالب گوناگون و بعضا نایاب و ثبت نشده تاریخی میپرداخت و در ثبت و ضیط آنها، با جدیت و انگیزۀ قوی به پیش میرفت.
- جزئیات
- نوشته شده توسط محمد جواد برهانی
- دسته: مشاهیر و مفاخر
- بازدیدها: 225
سید اسماعیل بلخی در قریهٔ بلخاب واقع در ولسوالی بلخاب، ولایت سرپل، افغانستان در یک خانواده روحانی زاده شد. برخی ولادت وی را در سال سال ۱۲۹۵ (خورشیدی)، و برخی ۱۲۹۹ (خورشیدی)، گفتهاند. بلخاب سرزمینی خوش آب و هوا و کوهستانی است که در قسمت جنوبی مزار شریف و در مسیر رودخانه بلخ آب قرار گرفتهاست که از بامیان سرچشمه میگیرد. این منطقه از گذشته یکی از مراکز تشیع در افغانستان به حساب میآید.
- جزئیات
- نوشته شده توسط محمد جواد برهانی
- دسته: مشاهیر و مفاخر
- بازدیدها: 158
شهید فقیهی، فقیه نامی و مدرس گرامی است که در حدود سال 1297ش در یکی از روستاهای مسکه جاغوری بهنام «اَمبُلاق/ اَمبُلاغ» در یک خانوداه متدین چشم به جهان گشود. سواد اولیه را در زادگاهش نزد روحانی محل فراگرفته، آنگاه جهت تحصیل علوم اسلامی و پیمایش راه و رسم طلبگی نزد ملا غلامعلی «نَیقول» رفت و ادبیات عرب را در محضر آن ادیب معروف آموخت. سایر اساتید دوران طلبگی او در جاغوری چندان شناخته شده نیستند. گفته میشود ملا اسماعیل آخوند صوبه نیز در آموزش و تربیت وی نقش داشته است و احتمالاً برخی کتب ادبی را نزد وی آموزش دیده است.[1]
- جزئیات
- نوشته شده توسط محمد جواد برهانی
- دسته: مشاهیر و مفاخر
- بازدیدها: 149
سید ابوالقاسم میر در روستای «قَرهچه» از توابع قرهباغ غزنین متولد شد و تحصیلات اولیه خود را در آن سرزمین به پایان برده آنگاه رهسپار حوزههای علمیه مشهور تشیع در خارج کشور شد و سالیان چند در آن سامان، بهخصوص در مشهد مقدس حدود هشت سال بهصورت مداوم با سعی فراوان، علاقه و شور زایدالوصف تحصیل کرد. سپس رهسپار عراق شد و در حوزه علمیه نجف به تحصیل علوم دینی پرداخت[1] و به مقام والای دانش اسلامی و معارف اهل بیت عصمت و طهارت(ع) نایل آمده، سپس به وطن مراجعت کرد.[2]
- جزئیات
- نوشته شده توسط محمد جواد برهانی
- دسته: مشاهیر و مفاخر
- بازدیدها: 156
یکی از شخصیت علمی و آموزشی مطرح کشور که گمنام و بی نشان مانده است شیخ محمد جمعه محقق است که از نسل نخست سده کنونی فارغ التحصیلان حوزه علمیه نجف بشمار میرود. عوامل گوناگون در این گمنامی و ناشناختگی تاثیر داشت که مهمتر از همه، فعالیت محلی و حضور دایمی وی در روستاهای ومناطق دور افتاده تا اخر عمر از سویی و عدم طرح شخصیت و کارنامه و شناسایی وی از سوی بستگان و نهادهای گوناگون از سوی دیگر است.