- جزئیات
- نوشته شده توسط محمد جواد برهانی
- دسته: مقالات
- بازدیدها: 219
تیپولوژی و انواع خشونت در افغانستان
1. خشونت در افغانستان، ابعاد گوناگون پیدا کرده است. پدیده خشونت در افغانستان آنقدر گسترده شده است که گاه در بسیاری از مناطق جهان، افغانستان با خشونت لازم و ملزوم گردیده است به قسمیکه از تصور یکی دیگری نیز به ذهن انسان تداعی می کند. بیش از چهل سال است که افغانستان دچار قتل، ویرانی و غارت بوده است. مشاهده و تجربه انواع خشونت مشروع و غیر مشروع انسان افغانستانی را سنگ دل، خشن و از لحاظ اخلاقی تندخو و جسور کرده است.
- جزئیات
- نوشته شده توسط محمد جواد برهانی
- دسته: مقالات
- بازدیدها: 212
خشونت یکی از مسائل بسیار قدیمی و همزاد بشر است که مطابق گزارش قرآن کریم اولین خشونت فیزیکی در قالب یک قتل از درگیری هابیل و قابیل از فرزندان آدم شروع گردید. خشونت در افغانستان هم دارای سابقه طولانی است و هم ابعاد مختلف و متفاوت دارد.
- جزئیات
- نوشته شده توسط محمد جواد برهانی
- دسته: مقالات
- بازدیدها: 343
مقدمه
جامعه شناسي دين، يکي از شاخه هاي جامعه شناسي است كه در دنيا و بخصوص در جهان اسلام يك رشته بسيار جوان است. تخمين زده مي شود که تقريبا 90٪ جمعيت[1] جهان طرفدار يک سري عقايد يا ايده هائي هستند که مي توان آن ها را با تسامح دين نام نهاد.
جامعه شناسان، دين را بعنوان يک پديده اجتماعي در نظر گرفته و بسان واقعيت موجود در خارج مورد مطالعه قرار ميدهند. از همان آغاز پيدايش رشته جامعه شناسي، دين به عنوان يک پديده اجتماعي عميقا مورد توجه جامعه شناسان کلاسيک بوده است. جامعه شناسان، دين را ساخته جامعه مي دانند و به آن جنبه بشري مي دهند، زيرا آنها ماوراء طبيعي بودن را نه علمي مي دانند و نه آن را قابل بررسي مي دانند.
- جزئیات
- نوشته شده توسط محمد جواد برهانی
- دسته: مقالات
- بازدیدها: 148
نژاد مردم هزاره
در مورد نژاد هزاره نظريات مختلف بيان شده است، برخی هزاره هارا مغول و از بقايای سربازان چنگيز دانسته اند، برخی ديگر آنهارا عرب خوانده، گروهی آريائی دانسته اند و گروهی ديگر هزاره را ترک خوانده اند و گروهی اخير هم هزاره هارا ترکيب از مغول و ترک دانسته اند. دو نظريه اول مستندات متقن ندارند و شواهد تاريخي، زبانی و علميآن را تاييد نميکنند، هرچند هرکدام از اين نظرهاطرفدارانی دارند که شواهد برای اثبات مدعای خود اقامه کرده اند، اما سه نظريه اخير طرفداران زيادی دارند و برای هريک از آن سه نظريه شواهد و دلائل وجود دارند که برخی بصورت مبسوط آن را جمع آوری کرده و تلاش کرده اند نظريه اش را به اثبات برسانند.
- جزئیات
- نوشته شده توسط محمد جواد برهانی
- دسته: مقالات
- بازدیدها: 164
{تفاوت ولایت فقیه با ولایت پیامبر و امام}
عامل دوم: مناسبت حکم و موضوع که فی نفسه یک امر ارتکازی است، قرینه روشن بر این امر است که قراردادن ولایت، از سوی خداوند متعال برای هر فرد و انسان به حسب جایگاه شخصیتی، شایستگی بدنی، روحی، ایمانی و علمی او میباشد، این از یک سو. از سوی دیگر، ارزشهای رسالت اسلامی، آسمانی و روح بزرگ آن و انگیزههای اعتقادی، اخلاقی، انسانی و مانند آن از صفات کمالی که در ساحت مقدس رسول گرامی هم از لحاظ معنوی و هم از لحاظ روحی مانند ارزشهای بلند اخلاقی، تجسم یافته است و به همین سبب خداوند بزرگ پیامبرش را این گونه توصیف کرده است: وَإِنَّكَ لَعَلى خُلُقٍ عَظيمٍ[1] یعنی ای پیامبر! بدون شک تو دارای اخلاق بزرگ و عظیم میباشی. و به خاطر داشتن این ویژگیها بود که پیامبر به عنوان رسول انتخاب شد، و او را به رسالت بزرگ مجهز ساخت، که عبارت است از رسالت اسلام و آنگاه خداوند، به پیامبر دستور داد تا این رسالت را برای همه بشر تبلیغ، تبیین و منتشر نماید.